Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Miért olyan fontos a nőknek az L-Karnitin?

Helytállni a munkahelyen, összetartani a családot, fittnek és karcsúnak lenni: a nőket érintő elvárások és feladatok rengeteg stresszel járnak és sok erőt igényelnek. Ehhez segít energiát szolgáltatni, valamint egészségesnek maradni az L-Karnitin.

Szervezetünk energiaellátásához és egészséges működéséhez folyamatosan szüksége van L-Karnitinre. Ez az aminosav-származék fontos szerepet játszik a táplálékkal bevitt zsírok energiává történő alakításában, létfontosságú a szív, az izmok, a máj és az immunsejtek energiaellátásához. Kis mennyiségben szervezetünk is előállítja, de legnagyobb mértékben táplálkozással biztosítjuk számára.

Mi a Carnipure™?

A Carnipure™ speciális minőségű L-Karnitin, melyet egyedülálló gyártási folyamattal a svájci life-science cég, a Lonza gyárt. A termékek csomagolásán lévő Carnipure™ minőségi védjegy arról tájékoztatja a fogyasztót, hogy a termék tiszta Lonza L-Karnitint tartalmaz.

Még egészséges táplálkozás és életmód esetén is adódhatnak olyan megterhelő időszakok a nők életében, amikor az L-Karnitin kiegészítése hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez és az életminőség optimalizálásához.

Terhesség és szoptatás
A kismamák L-Karnitin-igénye jelentősen megnő a terhesség és a szoptatás során, ugyanakkor koncentrációja a vérben a terhesség 8-12. hetében jelentősen csökken. A magzat nem képes L-Karnitin szintézisére, pedig az anyag szükséges megfelelő növekedéséhez, a méhlepény anyagcseréjéhez. Szakirodalmi adatok szerint az L-Karnitin-pótlás segít fenntartani az anya egészséges vércukor- és vérzsírszintjét, és javíthatja a méhlepény-elégtelenséget. Koraszülésre hajlamos terhes nők számára is régóta javasolják pótlását.

Fogyás
A nők a férfiakhoz képest kevesebb izommal és több zsírszövettel rendelkeznek, ugyanakkor szervezetük lassabban bontja le a zsírt – emiatt nehezebben fogynak le és érik el az áhított alakot. Bár az L-Karnitin-pótlás önmagában sajnos nem eredményez fogyást, de hozzájárulhat ahhoz, hogy az együttesen alkalmazott diéta és a testmozgás még jobb eredménnyel járjon. A témában végzett kutatások során azt is megfigyelték, hogy az L-Karnitin szedése elősegítheti az étvágy csökkenését és növelheti a nyugalmi anyagcserét.

Stressz és immunrendszer
A túlhajszoltság és a nagy stressz kimerültséghez vezethet. Tudományos vizsgálatok szerint a sejtek L-Karintin-tartalma sokkal alacsonyabb krónikus kimerültség esetén, a magasabb koncentráció pedig összefüggésbe hozható a szervezet jobb teljesítő képességével, pótlása pedig javítja a kimerült páciensek általános közérzetét. Az anyagnak emellett az immunrendszer különböző reakcióiban is fontos szerepe van. Ahhoz, hogy szervezetünk a különböző fertőzésekkel, behatásokkal szemben megfelelően fel tudja venni a küzdelmet, alapvető a megfelelő L-Karnitin-ellátottság.

Bőrápolás
Az L-Karnitin bőrre gyakorolt hatása egyelőre még kevéssé ismert. A zsíranyagcserében játszott szerepe miatt népszerű összetevő a narancsbőr elleni termékekben, ezen kívül vízmegkötő (hidratáló) hatása is bizonyított. Vizsgálatok szerint az alfa-hidroxi savakhoz hasonlóan az L-Karnitin is nagyon jó hámlasztó hatással rendelkezik, melyet már alacsony koncentrációban is kifejt. A hámlasztó hatás a bőr megújulását segíti elő, és hozzájárul fiatalabb, egészségesebb kinézetéhez.

További információk:
Lonza Képviselet Telefon: 06 1 2159419
Lonza AG. Basel Svájc, Telefon: +41 61 316 81 11
www.carnipure.hu [1]
www.carnipure-for-you.com/hu/ [2]

(x)



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/l-karnitin-noknek