Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Inkább a nők sextingelnek

Az angolban „sextingnek" hívják azt az egyre elterjedtebb elfoglaltságot, amikor valaki csábos, szexuális töltetű képet küld magáról telefonon vagy e-mailen keresztül. Bár mindkét nem űzi e szokást, a nők gyakrabban, mint a férfiak.

Amerikai kutatók több mint ötezer ember olyan szokásait vizsgálták, akik egy házasok számára létrehozott társkereső oldal tagjai voltak. Mint kiderült, mindkét nem tagjai egyenlő arányban hajlamosak megcsalni a társukat, de kétharmaduk viszonya megmaradt az online kereteken belül, és csak egyharmaduk folytatja a kapcsolatot a való életben is, főleg az idősebbek köréből.

A felmérést készítő Diane Kholos Wysocki és Cheryl Childers szerint az internet térhódításával jelentősen könnyebbé vált a félrelépni szándékozók dolga. A felmérés szerint a sexting népszerűsége ellenére a legtöbb ember az internetet nem tekinti a valós fizikai kapcsolat alternatívájának, és bár egyre többen a neten találnak párra, a legtöbben nem szeretnének megállni ezen a szinten.

„Kutatásunk azt mutatja, hogy megváltozott az ismerkedés módja. Noha a közösségi oldalakat egyre többen használják társasági élet élésére, mindenki vágyik valódi kapcsolatokra, hiszen az ember társas lény.” – vélik a kutatók, akik eredményeiket a Sexuality and Culture című online folyóiratban jelentették meg.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/sexting-internet