[1]Hozzávalók:
2 csokor finomra vágott friss bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma préselve
5 evőkanálnyi hántolt kendermag
tengeri só, bors vagy Cayenne-bors ízlés szerint
1-2 dl olívaolaj
1–3 evőkanál kenderolaj
Elkészítés:
Minden összetevőt egy tálba teszünk, és jól elkeverjük
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
A hagyományos pestóhoz hasonlóan használhatjuk tésztákhoz, salátákhoz, kenyérre kenve.
Tanácsok:
A kendermag optimális összetételben tartalmaz telítetlen zsírsavakat (olaj-, linol-, és gamma linolsavak). Kitűnő proteinforrás: mintegy 24%-a protein, ami nagy részben különösen jól emészthető formában van jelen, és megtalálható benne mind a nyolc, az emberi szervezet számára esszenciális aminosav.