Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Nem minden véd a rák ellen, ami egészséges

A sok gyümölcs és zöldség fogyasztása alapvetően egészséges, a rák kialakulása ellen azonban keveset tehet – derül ki a témában elvégzett eddigi legátfogóbb metavizsgálatból.

Az Oxfordi Egyetem kutatói összesen több mint egymillió ember bevonásával készült más tanulmányok adatait elemezték – tudósít a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása.

Az eredmények alapján megállapítható, hogy az ipari országokban csak viszonylag csekély összefüggés áll fenn a bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztás és a rák kialakulásának kockázata közt – írja a brit egyetem epidemiológusa, Tim Key a British Journal of Cancer című szaklapban.

A kutatók szerint a dohányzás mellett az alkoholfogyasztás és a túlsúly a rák legfőbb rizikótényezői, ezért a dohányzásól való leszokás mellett az alkoholfogyasztás mérséklése és az egészséges testsúly elérése segít leginkább.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/rak-zoldseg-gyumolcs