Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Maratoni szex helyett a gyors menet a nyerő

Az egész éjen át tartó maratoni szeretkezés unalmas a legtöbb ember számára, ezzel szemben egy tíz perces gyors menet a tökéletes – vonták le a következtetést egy kutatás során.

Ötven embert kérdeztek ki a szexuális együttlétek számukra ideális időtartamáról az amerikai Szexterápiás és -kutató Társaság tagjai. A szexuális problémák kezelésével foglalkozó szakemberek megállapították, hogy a legtöbb ember számára a szeretkezés ideális hossza 7-13 perc.

A megkérdezettek szerint az 1-2 perces menetek még túl rövidnek számítanak, 13 percnél tovább azonban senki sem szeret párjával az ágyban lenni, ez ugyanis a túl hosszú szex időtartamának alsó határa.

A kutatók szerint a popkultúra hatására sokaknak vannak irreális elképzeléseik arról, mennyi ideig kellene tartania a szexuális együttléteknek. „Sok férfi és nő hisz az egész éjszakán át tartó szeretkezés fantáziájában, ami csalódást és elégedetlenséget szülhet – idézi a kutatók egyikét Eric Corty-t, a Penn State University pszichológusát a brit Telegraph online kiadása. Reméljük, hogy ez a kutatás eloszlatja a félreértéseket és a valós adatok biztatást jelentenek majd a nők és férfiak számára.”



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/szex-szeretkezes-idotartama