Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Ingyen péniszprotézis jár Kubában

Az impotencia nem tragédia még azon kubai férfiak számára sem, akiken nem segítenek a potencianövelő gyógyszerek: a kubai kormány ugyanis ingyen hímvesszőprotézissel segíti őket helyi sajtójelentések szerint.

Juan Carlos Yip urológus szerint a kelet-kubai Camagüey tartományban már több 40 évnél idősebb férfi esett át ilyen műtéten, ami tulajdonképpen szilikon és ezüstimplantátum beépítését jelenti az erekciós zavarok kiküszöbölése érdekében.

Korábban csak „a fejlett országokban” végeztek hasonló beavatkozást „borsos áron” – írta a Juventud Rebelde című hivatalos kubai napilap.

„Akkor írják fel ezt a műtétet a páciensnek, ha a hagyományos kezelési módszerek (mint például a potencianövelő gyógyszerek) nem segítenek szexuális gondjaik megoldásában” – tette hozzá az orvos.

Az első érintettek többek között cukorbetegségben, keringési zavarokban, degeneratív betegségekben vagy magas koleszterinszint miatt szenvedő páciensek. A Juventud Rebelde szerint az új kezelés célja, hogy a páciensek „teljes egészében élvezzék a nemi aktust, és javítsák a férfi és partnere életminőségét”.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/ingyen-peniszprotezis