Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Impotens férj miatt fizet a biztosító

Sikerrel járt az a portugál feleség, aki beteljesületlen szexuális élete miatt fordult bírósághoz. A nő férje egy baleset következtében vált alkalmatlanná az együttlétre. A biztosító 50 ezer eurót fizet.

”Szívesebben maradnék szegény, és mondanék le a pénzről, mert a világ összes pénze sem pótolja az egészséget... de az ítélet igazságos” – idézte a legfelsőbb bíróság döntése után nyilatkozó nőt a Público című újság. Mivel a baleset az egész családot megkárosította, még magasabb kártérítést kellett volna megítélni – állította a feleség.

A bírósági ítélet indoklásában foglaltak szerint a balesetet követően többek közt a férj féltékenységi rohamai is erősen megzavarták a házaspár életének mindennapjait. A Portugáliában egyedülálló döntés 50 ezer euró (13,25 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezte az egyik biztosítótársaságot.

A 2001 novemberében történt munkahelyi balesetben a felperes akkor 29 éves teherautó-sofőr férjét elgázolta a munkaadója egyik kocsija. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a baleset miatt a bíróság egy 370 ezer eurós (98 millió forint) kártérítést is megítélt a férj számára.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/impotens-ferj-biztosito