Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Áfonya, a nők megmentője

Tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal és élelmi rosttal, emiatt egyedülálló egészségügyi előnyöket kínálnak – ők a szuperélelmiszerek, mint például az áfonya, melyeket pozitívumaik ellenére mégsem fogyasztanak elegen.

Szuperélelmiszer a spenót, a szója, a zab, a diófélék, a paradicsom, a lazac vagy az olajos halak, és az áfonya, melyek gazdagok antioxidánsokban, vitaminokban, élelmi rostban és más, egészségesnek tartott összetevőkben. Egy ausztrál kutatás szerint a nők többsége ugyan tisztában van a Magyarországon nagyrészt ismeretlen fogalom jelentésével, de csak egyharmaduk fogyasztja őket rendszeresen.

Így kell enni, hogy gyönyörű legyen haja, bőre, körme! > > > [1]

Az áfonya különlegességét az adja, hogy a benne található proantocianidinek meggátolják, hogy a baktériumok megtapadjanak a húgyutak falán, emiatt különösen alkalmas a húgyúti fertőzések megelőzésére az arra hajlamos nőknél – mondja Tim Mathew, az Ausztrál Vese Egészség orvos igazgatója. A szervezet tanulmánya azt is kimutatta, hogy a nőknek csaknem 60%-a szenved a visszatérő és fájdalmas betegségtől. 58%-uk ismeri az áfonya áldásos hatásait, de csak 18%-uk fogyasztja rendszeresen.

Körmös kérdés: mi rombolja és mi építi, szépíti a körmöt? [2]> > >

 Kate Di Prima dietetikus szerint az ausztrál nők egy része feleslegesen szenved, és itt az idő a szuperélelmiszereket a kiegyensúlyozott étrend részeként a betegségek kockázatának csökkentésére használni.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/afonya-szuperelelmiszer