Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Ingyenes szűrőnap kismamáknak a koraszülés ellen

Magyarországon az EU-s átlagnál nagyjából kétszer több újszülött jön a világra koraszülöttként, pedig a koraszülés részben megelőzhető. A Semmelweis Egyetem erre szeretné felhívni a várandós kismamák figyelmét, ezért ingyenes szűrőnapot szervez 2008. május 31-én.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!

 



Kevesebb, mint 2500 gramm, kevesebb, mint 37 hét, vagyis kisebb esély az egészséges, teljes életre. Magyarországon a koraszülés népbetegség! Míg az EU-s átlag 4-5%, addig hazánkban az újszülöttek 9-10%-a koraszülött.

Az ilyen gyerekek pedig hátránnyal indulnak az életben, nagyobb az esélyük ugyanis a hallás-, és látáskárosodásra, a cukorbetegségre, vagy az idegrendszeri- és vérnyomásproblémák kialakulására, mint társaiknak.

A koraszülés részben megelőzhető, ha a kismama eljár a terhesgondozásra, fogászati szűrésre, és kicsit odafigyel az életmódjára. A Semmelweis Egyetem arra szeretné felhívni a várandós anyák figyelmét, hogy apró változtatásokkal, kis odafigyeléssel megelőzhetik babájuk idő előtti világrajövetelét, és így megkönnyíthetik az egész család későbbi életét is!

Az ingyenes szűrőnap időpontja és helyszíne:
2008. május 31. (szombat) 10.00 és 14.00 óra között

Semmelweis Egyetem (SE), II. sz., Szülészeti-, és Nőgyógyászati Klinika
Cím: Budapest VIII. ker. Üllői út 78/a.

Igénybe vehető szűrések:
Ingyenes 4 D-s Ultrahang vizsgálat, ajándék fényképpel a magzatról, az első 40 kismamának (a Philips Magyarország jóvoltából)
Dietetikus tanácsadás
Endokrinológus tanácsadás (anyagcsere betegségek, hormonzavarok)
Fogászati tanácsadás
Nőgyógyászati szaktanácsadás

Nézze meg az EgészségPláza termékeit! [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/koraszulott_szuronap