Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Fogyjon rágógumival!

Nem véletlenül tart már évtizedek óta a rágógumi sikertörténete. Frissíti a leheletet, szerepet játszik a fogszuvasodás megelőzésében, a rágás miatt fokozódó agyi vérkeringést pedig javítja a koncentrációs képességet és az éberséget. Az újdonság pedig az, hogy a rágózás segítségével még fogyhatunk is.

Egy nemrégiben az Egyesült Államokban végzett kísérlet azt állapította meg, hogy a rágógumizás hatására csökken az étvágy és a nassolás utáni vágy.

A négy napig tartó vizsgálatban 60, egészséges testtömegű felnőtt vett részt, akiknél azt vizsgálták, hogyan hat a rágógumizás az étvágyra. A kísérleti menü egy a laboratóriumban elfogyasztott ebédből, majd 3 órával később uzsonnaként elfogyasztott édes vagy sós rágcsálnivalóból állt. A résztvevők egyik csoportjánál a fenti menüt rágógumival is kiegészítették.

A vizsgálat során közvetlenül az ebédet követően, majd a délutáni uzsonnáig óránként egyszer megvizsgálták az éhség- és telítettségérzetet, valamint az evés iránti vágy kialakulását és mértékét. Az eredmények szerint a rágógumit fogyasztó csoportban enyhébb mértékben jelentkezett az éhségérzet, és 36 kcal-val kevesebb energiát vittek be szervezetükbe az étkezések során, mint a rágógumit nem fogyasztó csoportban.

Mindkét csoportban egyformán találkoztak a sós és édes rágcsálnivalók fogyasztása iránti vágy jelentkezésével, azonban a rágózó kísérleti alanyok kevésbé kívánták az édességek, mint a nem rágózó kísérleti résztvevők. A fogyókúrázók számára tehát íme, egy újabb lehetőség, hogy csökkenthessék az éhségérzetet.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/ragogumi_fogyokura_fogyas_ehsegerzet_csokkenese