Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Új, korszerű dialízisközpontot avattak Budapesten

Új, korszerűen felszerelt épületbe költözött a B. Braun Avitum Hungary Zrt. 18 évvel ezelőtt létrehozott dialízisközpontja, mely az első magán-egészségügyi létesítmény volt Magyarországon.

Az 1989-ben a budapesti, Tétényi úti – jelenleg Szent Imre – Kórház területén megnyitott létesítményt 1991-ben egy országos dialízishálózat kiépítése követte: mára az ország 18 pontján működik európai színvonalú, a legkorszerűbb orvostechnikával felszerelt dialízisközpont, melyek a magyar vesebetegek több mint egyharmada számára biztosítják a nélkülözhetetlen kezeléseket.

A továbbra is a Szent Imre Kórház területén működő dialízisközpontban mára már 137 beteget kezelnek, 2007-ben a kezelések száma eléri a 26000-et. A dialízisközpontnak otthont adó új épület október 15-től, 1850 m2 alapterületen, két szinten, 36 krónikus és 4 akut kezelőággyal, a legmagasabb technikai színvonalon szolgálja ki a betegeket.

Dr. habil. Kiss István, az új dialízisközpont orvos-igazgatója elmondta: „Ahogyan az orvosok, úgy a betegek szempontjából sem közömbös, hogy a kezelések milyen körülmények között, milyen színvonalon történnek. A most átadásra kerülő központ a legkorszerűbb épület- és orvostechnológiai feltételek mellett jelentősen bővülő kapacitással képes a Kórház vonzáskörzetében tartozó valamennyi beteg fogadására. Legfőbb célunk továbbra is a betegek legmagasabb szintű ellátása és a szakma hármas egységének fenntartása, mely szerint a nephrologiai szűrés, a gondozás, a dialíziskezelés és a nephrologiai klinikai ágy egy egységként, egy orvosszakmai irányítással működik.”

Az új épületben működik az Aesculap Akadémia, mely világszínvonalú és elismert szakmai képzéseket, fejlesztő programokat kínál az egészségügyben dolgozó szakemberek számára.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/dializiskozpont