[1]Hozzávalók:
80 g Gyermelyi négytojásos fodrosmetélt
500 g áttört túró
2 db tojás
120 g cukor
50 g aszalt barack
1 tasak vaníliás cukor porcukor a szóráshoz
2 evőkanál olaj
1 csomag réteslap
6 evőkanál baracklekvár és barackpálinka a mártáshoz
Elkészítés:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, beletesszük a túrót és az apróra vágott aszalt barackot. Összekeverjük, és a maradék cukorral felvert kemény tojáshabbal lazítjuk. A végén belekeverjük a tésztát. Kiterített, olajozott réteslapba tekerjük, és 180-200 °C-on készre sütjük.
Az öntethez a lekvárt kevés vízzel kikeverjük, hogy megfelelő sűrűségű legyen, majd felforraljuk és beleöntjük a pálinkát. A felszeletelt, porcukrozott rétes mellé tálaljuk.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: