2021. Május 18. kedd
Ma már tele van a piac fogyókúrás- és fitneszalkalmazásokkal, ezért az új programoknak rendkívül nehéz kitűnniük a tömegből. A 'Nenshou' elnevezésű japán alkalmazás a személyes edzésprogram és a népszerű anime karakterek házasításával és sajátos „beszólogatásokkal” igyekszik felhívni magára a figyelmet.

Az alkalmazásban a készítők a randijátékok világát (amikben a játékosnak szingliként kell elnyernie egy potenciális partner szívét) ötvözték a fogyókúrás alkalmazásokéval. És ez még nem minden, hiszen a virtuális világban szerelmünk tárgya gyakran olyan beszólásokkal igyekszik ösztönözni, mint a 'Hé, dagikám, kicsit többet kéne edzeni, értem?'.Kezdésként minden játékosnak létre kell hoznia egy karaktert, aki utána összetalálkozik gyerekkori szerelmével. A régi kedves persze egyből a játékosok képébe vágja, mennyire meghíztak. Kedves. Így válik a barátból/barátnőből hirtelen személyi edző, aki az edzések alatt igyekszik motiválni a játékost, és aki egyre inkább beleszeret a főhősbe, ha az elég súlyt tud leadni.

Az alkalmazás egy sor edzésprogramot tartalmaz, amiket mind a virtuális szerelmünk ír elő a számunkra. Edzés közben a partner folyamatosan ösztönöz (vagy beszólogat), ahhoz mérten, hogy hogyan végezzük a gyakorlatokat. Ha fogyókúránk sikeres, a szerelem is hamar szárba szökken és későbbi hódításaink is főleg azon múlnak majd, hogyan haladunk az edzéstervvel és a fogyással. Míg a túlsúlyos nők egy kegyetlen, beszólásokkal ösztönző virtuális szerelmest kapnak, addig az elhízott fiúk egy kedves lányt, aki bókokkal és biztató szavakkal igyekszik segíteni a fogyást. A Creative Freaks által megalkotott alkalmazás Japánban rendkívül sikeres, ezért mostanra már az angol verzió is elérhető lett az iTuneson és a Google Playen. Az azonban egyelőre még nem biztos, hogy a nyugati nők is olyan jól reagálnak majd a szadista edzőre, mint japán társaik. 


Forrás: Medipress
2013. 08. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés