2017. Február 21. kedd
A csecsemők sírással jelzik, ha valami gondjuk van, és a szülők általában egy idő után tökéletesen értik is ezt a nyelvet: jó eséllyel el tudják dönteni, hogy a kicsi éhes, fáradt, telerakta a pelenkát, melege van, vagy más miatt érzi kényelmetlenül magát. Olykor viszont a szokásosnál nehezebb megnyugtatni a babát, ha például fáj valamije, hasgörcsei vannak, fogzik vagy bőrirritáció, fertőzés vagy kialakulóban lévő más betegség gyötri. Egy jól használható, hat bevált összetevőt tartalmazó készítményt ajánlunk az ilyen bajok tüneteinek enyhítésére, a kicsik megnyugtatására az alternatív gyógymódok eszköztárából.

viburcolos

Számos oka lehet annak, ha a kicsi tartósan nyugtalan, nyűgös, a szokottnál is gyakrabban, hosszabban sír. Leggyakrabban csecsemőkori kólika, hasfájás, fogzási fájdalom, fertőzés okozta légúti panaszok, viszkető bőrkiütések és láz állhat az elhúzódó babasírás hátterében. Ilyen következményekkel járhat egy-egy védőoltás is, amikor az ún. oltási reakció egy időre nyugtalanná, síróssá teheti kisbabánkat. Nézzük a leggyakoribb okokat!

Hasfájós babák

A hasfájás, amelyet kólikának is nevezünk, nem ritka jelenség, akár minden harmadik babánál is előfordulhat. Jellemzően a csecsemő pár hetes korában jelentkezik először, kezdetben erősödő, majd 3-4 hónapos korra fokozatosan enyhülő panaszokkal. A baba intenzíven sír az étkezések között, főként a délutáni és az éjszakai órákban. A jellegzetes testtartás mutatja a hasi görcsöket: a csecsemő lábait felhúzza, a kezét ökölbe szorítja. A hasi fájdalmak egy része elkerülhető, ha a szoptató kismama kerüli a puffadást, gázképződést okozó gyümölcsök és zöldségek fogyasztását. Vigyázni kell arra is, hogy két szoptatás között megfelelő idő teljen el: ha túl gyakran kap enni a baba, nincs elég ideje feldolgozni az ételt, ami emésztési panaszokat és hasi fájdalmat okozhat. Ha viszont túl ritkán kerül sor az etetésre, és éhesen, mohón eszik, az azzal a veszéllyel jár, hogy közben túl sok levegőt nyel, ami szintén feszíti a beleit. Ha a tünetek enyhülése után a kisbaba jellemzően nyugodt, súlya megfelelően gyarapodik, nincs ok aggodalomra. Ha viszont a sírás elhúzódik és más tünetek, például láz, vagy hasmenés is kíséri, feltétlenül vigyük a kicsit gyermekorvoshoz!

Jönnek a fogacskák

Öt-hat hónapos korban koccan először a kanál a legelső fogakon, és bizony a fogíny duzzadtabbá, érzékennyé válása, majd az áttörése is okozhat fájdalmat, nyűgösséget a babáknál. A fogzást állandó rágási kényszer és több más tünet (fokozott nyálelválasztás, laza széklet, hőemelkedés, láz, tartós nyugtalanság, alvászavarok) is kísérhetik, de nem minden babánál egyformán jönnek ezek elő. Érdemes időnként tiszta kézzel vagy textilpelenkával óvatosan megmasszírozni a baba ínyét, legtöbb baba szereti a rágókákat is, amelyek kicsit lehűtve jobban enyhítik a tüneteit.

Nátha, légúti panaszok, fertőzések

Dühösen, nyűgösen sírhat a baba amiatt is, ha egy légúti fertőzés okoz neki kellemetlenségeket, náthás tüneteket, orrdugulást. Ezek a futó fertőzések azért válthatnak ki sírást, mert a duzzadt orrnyálkahártyák, a váladékképződés akadályozzák a szabad légzést, és etetéskor is nehézségeket okozhatnak. Mindent meg kell tenni ilyenkor az orrjáratok átjárhatóságának biztosításáért, a tünetek enyhítéséért.

6 bevált összetevő egyetlen kúpban: Viburcol® végbélkúp

A Viburcol® homeopátiás kombinációs gyógyszerkészítmény összetevőit úgy válogatták össze, hogy azok egymás gyógyszerképét kiegészítve, a homeopátiás hagyománynak megfelelően hatékonyan alkalmazhatóak lázas, vagy láz nélküli nyugtalansági állapotokban, enyhe fertőzésekben a tünetek csökkentésére.

A Viburcol® végbélkúp segíthet az első hónapokban jellemző nyugtalansággal, síróssággal járó állapotokban, így például bátran alkalmazható hasfájás, fogzás, védőoltás és fertőzések esetén.

A végbélkúp mérete ideális kisbabája számára és egyszerűen, recept nélkül beszerezhető bármelyik gyógyszertárban!

Örömteli, nyugodt együttlétet kívánunk! Hogy csak a mosoly maradjon!

Hirdetés

Dr. Peithner Budapest Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 50-52. 4. emelet, www.heel.hu

P-036-viburcol-PR-cikk-2016-jul

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 


Forrás: www.heel.hu
2016. 07. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés