2018. Június 25. hétfő
A verés nem csak a gyerek testére van káros hatással, de a mentális fejlődést is visszaveti – derül ki a SUNY Upstate Medical University friss kutatásából.

Miután az amerikai elnökjelölt Donald Trump arról beszélt, hogy a neveletlen gyerekeket nem árt néha elnáspángolni, heves vita lángolt fel a fegyelmezés ezen módjával kapcsolatban. Dr Ronald W. Pies pszichiáter professzor és bioetika tanár szerint a verés negatívan befolyásolja a gyerek mentális egészségét, azonkívül agresszív viselkedést okozhat. A testi fenyítés Ted Cruz szenátor szerint is helyes módja a gyereknevelésnek: nemrég arról beszélt, hogy az ötéves lánya, Catherine a hazugságért is verést kap. A kanadai liberális kormány ehhez képest épp a napokban jelentette be, hogy törvényjavaslatot nyújtanak be az ellen, hogy a szülők megüthessék gyerekeiket.

A Washington Post is vizsgálódott a témában, és kiderült: az amerikaik egyre kevésbé elfogadóak a gyerekveréssel kapcsolatban, ugyanakkor a többség még mindig úgy véli, hogy egy-egy “atyai pofon” szükség esetén senkinek sem árthat. Egyre több civil szervezet küzd azért, hogy a családon belüli erőszaknak ez a leggyakoribb formája a törvény által is büntethető legyen, így az abúzusok száma csökkenjen.


Forrás: Medipress
2016. 02. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés