2020. November 30. hétfő

A közelmúltban több tragikus esemény is történt a világon, amelyek következtében fiatal sportolók veszítették életüket hirtelen szívmegállás következtében. A legutóbbi sajnálatos esemény – Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus halála – ismét rávilágított arra, hogy a hirtelen szívmegállás jelentős kockázati tényező az emberek életében.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


A hirtelen szívmegállás a világon mindenütt előkelő helyen áll a halálozási okok statisztikájában. A túlélésre nagy befolyással lehet a gyors és szakszerű beavatkozás, amelyet hozzáértő szakemberek mellett jól képzett laikusok is elkezdhetnek.

újraélesztés, defibrillátor

Magyarországon az elsősegélynyújtási tanfolyamokat – és ezen belül az újraélesztés technikáját – elsősorban a gépjárművezetői tanfolyamokon oktatják, elenyésző mértékben pedig a közoktatás keretein belül. Ez sajnos az esetek többségében nem elegendő.

Az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI) és a Magyar Mentő- és Mentőtiszti Egyesület (MMME) évek óta együttműködik az újraélesztéssel kapcsolatos továbbképzések szervezésében, az újonnan bevezetett protokollok oktatásában, melyeket a közeljövőben akkreditált továbbképzési program formájában szeretnénk kiterjeszteni.

A tanfolyam elvégzésekor a hallgatók az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Oktatási Centrumában rendelkezésre álló modern technikával felszerelt demonstrációs és szimulációs termeiben valós élethelyzetekben gyakorolhatják és sajátíthatják el az újraélesztés helyes technikáját.

A tragikus események nyomán az ETI és az MMME szeretne közreműködni az edzők és sportolók kiképzésében, hogy a hasonló élethelyzetekben több ember életét sikerüljön megmenteni, ezért a Magyar Olimpiai Csapat tagjai közül elsőként 10 főnek ingyenes lehetőséget kínálnak fel a megfelelő újraélesztési ismeretek elsajátítására.

A sikeres felkészülés támogatására és biztosítására a Medtronic Hungaria Kft. a Magyar Olimpiai Bizottság számára felajánl egy Lifepak 500 típusú félautomata defibrillátort.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


Forrás: ETI – Kommunikációs csoport
2008. 07. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés