2018. Május 26. szombat
A szabadidőnek a lazításról kellene szólnia. Ehhez képest sokan túltervezik ezt is, ami tulajdonképpen tönkreteszi a pihenést.

Az Ohioi Állami Egyetem szakemberei tizenhárom kutatást vizsgáltak: kiderült, hogy valahányszor a szabadidős tevékenység alapos tervezés alatt állt, az emberek kevésbé tudtak lazítani, és nem igazán élvezték a programokat sem. „A szigorú időbeosztás a munka világához kapcsolódik. A szabadidő jó esetben teljesen laza, rengeteg szabadságot ad” – foglalja össze a lényeget a kutatást vezető Selin Malkoc, az egyetem marketing professzora.

„Úgy néz ki, hogy bármi, ami megkötést jelent a szabadidős tevékenységek sorában, stresszforrást jelent számunkra, és nem akarunk róla hallani. Ezzel együtt a minimális tervezés nem jelent problémát. A lazán megtervezett, rugalmasan alakítható eseményeken a kutatások szerint ugyanis már szívesen vett részt az emberek túlnyomó többsége” – teszi hozzá a szakember. Az anyag a Journal of Marketing Research című szaklapban került publikálásra.


Forrás: Medipress
2017. 01. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés