2020. Augusztus 05. szerda
Az amerikai Lincoln Egyetem hallgatói tiltakoznak az ellen az új előírás ellen, amely szerint a túlsúlyos diákok nem kaphatnak diplomát. Az egyetem vezetése a közelmúltban úgy döntött: a legkövérebb hallgatóknak le kell fogyniuk, hogy átvehessék diplomájukat.

A Pennsylvania állambeli Oxfordban működő intézmény az ország első afroamerikai egyeteme. Az új szabályozás értelmében több mint két tucat túlsúlyos hallgató nem kaphatja meg az egyetem befejezését igazoló okmányt. A diákok tiltakoznak.

túlsúlyos diákok

„Mi értelme van ennek, mi köze a testtömegindexemnek az egyetemi teljesítményemhez?” – fogalmazta meg  a leggyakoribb kérdést az első éves Dionard Henderson.

Az egyetem vezetése 2006-ban ó kondíció az életért címmel egy szemeszteres programot indított, hogy a túlsúlyos hallgatók figyelmet fordítsanak a testmozgásra, étkezésükre és megismerjék a kövérséggel járó egészségügyi kockázatokat.

A diákokon kívül az egyetemi professzorok egy része sem ért egyet a rendelkezéssel, nincsenek meggyőződve arról, hogy a felsőoktatási intézménynek joga lenne megtagadni kövérségi alapon a diplomát.

A St. Louis-i Washington Egyetem egy friss tanulmányában az olvasható, hogy az afroamerikai lakosság körében sokkal gyakoribbak a táplálkozási rendellenességek, és az azokból származtatható betegségek – például magas vérnyomás és cukorbetegség –, mint a fehérek körében. A 18 évesnél idősebb feketék 12,5 százaléka küzd cukorbetegséggel, a nem hispán származású fehéreknél ez az arány csak 1,8 százalék.


Forrás: MTI
2009. 11. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés