2021. Március 09. kedd
Nem elég, hogy itt a koronavírus, további járványoktól tart Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője.

Jakab ferenc Tudományünnepi előadásában figyelmeztetett, hogy a klímaváltozással, az emberi civilizáció terjeszkedésével, a globális személy- és áruforgalommal egyre több kórokozó terjedhet át állatról emberre. A kutató bízik benne, hogy jövő év elejére megérkezhet Magyarországra a koronavírus-vakcina.

Előadásának videofelvétele itt látható:

https://youtu.be/7y5l5BrZcSc?t=697

Megdöbbentő adat fogorvosoktól,  ami a népesség 80%-át érinti> >

Tüdőgyógyász, epidemiológus, mikrobiológus, gyerekgyógyász és társadalomtudós – kutatónők, akik valóban a frontvonalban találkoznak a koronavírus-járvánnyal, és megosztják tapasztalataikat az érdeklődőkkel. Meddig fertőz egy olyan beteg, akinek pozitív a tesztje? Hogyan rombolja a szervezetet a koronavírus, és mit tesznek ez ellen a klinikusok? Hol van a legnagyobb esélyünk megfertőződni?

-------------------------------------a cikk lentebb folytatódik------------------------------------------

 

Legyen lapos a hasa!

A legtöbb ember a hasára hízik, és gyakran egy sikeres fogyókúra után sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, az úszógumik.

Itt egy jó kis haslaposító koktél! Megnézem >>

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az előadások és a kerekasztal-beszélgetés videofelvétele itt látható:

https://youtu.be/ivQBs3GvBVs?t=917

Ha nem lenne halálos fenyegetés, ámulattal szemlélhetnénk a koronavírus elegáns molekuláris fegyverzetét, mellyel képes szétzilálni sejtjeink membránját, és bejuttatni örökítőanyagát. Ugyanakkor e fegyverzet minél alaposabb ismerete – ahogy a történelmi háborúkban is – hozzásegíthet a győzelemhez. Erről szólt az MTA Kémiai Osztályának konferenciája, mely, ha bővelkedik is technikai részletekben, a modern számítógépes modellek segítségével igen képszerűen mutatja be, pontosan mi is a koronavírus hatékonyságának titka. Az előadók számos vizsgálat alatt álló vírusellenes hatóanyagot is bemutatnak.

A konferencia teljes videofelvétele itt érhető el:

https://youtu.be/4ejE19PN0S8?t=798

További előadásainkat élőben követheti az MTA YouTube-csatornáján, a teljes programot a tudomanyunnep.hu oldalon találhatja meg.


Forrás: MTA
2020. 11. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés