2019. November 15. péntek

Urológia

prosztata-megnagyobbodás

Hatvan év felett a férfiak több mint felét érinti a prosztata megnagyobbodása, aminek valószínűsége a korral nő. A változás a húgycső összeszorításához vezet, ami nehéz vizelést vagy más vizelési problémát okoz.


BŐVEBBEN


húgyhólyag, húgyhólyagproblémák

A vizeléssel kapcsolatos problémákat nem szabad alulbecsülni: Az Amerikai Urológus Társaság arra biztat mindenkit, hogy feltétlenül forduljanak orvoshoz, ha hólyagrendellenességet tapasztalnak.


BŐVEBBEN


heregyulladás
A heregyulladás önmagában ritkán fordul elő, a kórokozók általában a szervezet más területeiről kerülnek eme érzékeny területre. A tünetek sajnos túl kellemetlenek ahhoz, hogy észrevétlenek maradjanak. Mit kell tenni a gyógyulás érdekében és azután?
BŐVEBBEN


vizeletvizsgálat

A vizeletvizsgálat sokrétű diagnosztikára ad lehetőséget. Mit mérnek ilyenkor a vizeletben, hogyan kell helyesen mintát venni, és milyen tünetek esetén szükséges elvégezni?


BŐVEBBEN


Egy két csepp vizelet teaser
A várandós nők és kismamák állapotuk természetes velejárójának tekintik, hogy nevetéskor, tüsszentéskor elcseppen egy kevés vizelet.
BŐVEBBEN


gyermekkori urológiai betegség

A komolyabb betegségek sajnos az újszülötteket és a kisgyermekeket sem kerülik el: az urológiai betegségek közül néhány meglétére már a születés után is fény derülhet, sokat viszont csak később fedeznek fel.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés