2017. Szeptember 22. péntek

Szerelmi vágykeltők

vágyfokozók

Növényi és állati eredetű anyagok, fűszerek és gyógynövények vágyfokozó hatását tekintették át kanadai kutatók több tucat tanulmány alapján; a legpotensebbnek, ráadásul legízletesebbnek a koreai ginszeng és a sáfrány bizonyult.


BŐVEBBEN


afrodiziákum, afrodisztikus, fűszer
Néhány fűszer európai megjelenése nem csupán az ételek ízvilágát tette változatossá, de vélt vagy valós afrodiziákum volta miatt a szexuális életet is.
BŐVEBBEN


Szerelmes pár festmény
Nem is gondolnánk, mi mindennel kísérleteztek elődeink évszázadokon át, hogy a szexuális vágy és a beteljesülés csúcsait elérjék. Szemezgettünk letűnt korok legbizarrabb és legmegmosolyogtatóbb szerelmi vágykeltőinek tárházából.
BŐVEBBEN


görögszéna, lepkeszeg, libidó
A görögszénát régóta használják fűszerként, például a curry ízesítésére, de egy tanulmány szerint a szexuális életünket is feldobhatja: azok a férfiak, akik használják, jelentős mértékben növelhetik általa férfiasságukat.
BŐVEBBEN


afrodiziákumok

Egyes ételek, például az eper, az osztriga vagy a csokoládé fogyasztása már önmagában is szexivé tesz, de vajon a vágyat is fokozzák? Kanadai kutatók igyekeztek kideríteni, hogy mi az igazság az afrodiziákumokkal kapcsolatban.


BŐVEBBEN


szex, szexuális vágy

Egy kettesben elköltött vacsorát nem csak a körítés: a gyertyafény és a halk zene tehet romantikussá, de a feltálalt ételek is. Ha jól választunk, a finom falatok felturbózhatják a szexuális vágyat, és elősegítik, hogy az este további része is jól sikerüljön. De pontosan melyek ezek a már-már afrodiziákumnak számító étkek? Lássunk egy csokorra valót belőlük.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés