2024. Március 28. csütörtök
Idén is számos, beteg gyermekek gyógyításával foglalkozó szervezetet támogat a MOL „Gyermekgyógyító” pályázatának keretében.

Az idén második alkalommal meghirdetett pályázat keretében olyan nonprofit szervezetek kaphattak támogatást, amelyek krónikus betegségben szenvedõ vagy súlyos betegségbõl lábadozó gyerekek (például hematoonkológiai, légzõszervi-, vese-, emésztõ-, endokrinológiai-, mozgásszervi beteg, pszichiátriai kezelésben részesülõ gyerekek) szállításával vagy rehabilitációjával foglalkoznak. A MOL a kórházba szállítás költségeinek megtérítését, illetve élményés mûvészetterápiás programok finanszírozását segíti.

A pályázatra összesen 70 szervezet nevezett be, melyek közül 29 kapott támogatást. Az elõszûrést követõen a pályázatokat 5 fõs zsûri bírálta el, amelynek az alábbi szakemberek voltak tagjai: Dr. Huszár András, Béres Klára, Erõs Antónia, Dr. Buday-Gyarmati Andrea, valamint Dr. Kiss-Rigó László.

A betegszállítás támogatására pályázó szervezetek közül 7, míg a mûvészetés élményterápiás programok esetében 22 szervezet nyerte el a támogatást összesen több mint 40 millió forint értékben. Támogatott programok tudnak megvalósulni a fõváros mellett Pécsett, Zalaegerszegen, Debrecenben és Szegeden. A támogatásban részesülõ szervezetekkel a MOL szerzõdést köt, amelynek értelmében a program megkezdése elõtt, elõfinanszírozás formájában kapják meg a támogatást.


2006. 09. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés