2024. Március 29. péntek
Hazai szakemberek adatai szerint az elsõs kisdiákok 4-10%-a hiperaktív ez idén 3000-9700 gyermeket jelent. Az õ és környezetük segítésére jött létre az Eleven Team Alapítvány, mely különbözõ programokkal várja az érintett családokat.

Szeptember elsõ felében még csak izgatottnak, szeptember közepén már túl elevennek, október elejére már megfékezhetetlennek tûnnek A hiperaktív elsõs kisdiákok csak néhány percig tudnak egy helyben maradni, aztán felugrálnak, hadonásznak, és folyton beszélgetnek a padtársaikkal. Ceruzájuk, radírjuk örökké elgurul, leesik. A tanteremben nekimennek a tárgyaknak, beleütköznek diáktársaikba. Bár látszólag oda sem figyelnek a tanítóra, meglepõ, amikor mégis tudják a válaszokat.

A tanárok és az iskola tehetetlenül szemléli õket, míg a családjuk kétségbeesik. A hiperaktív elsõsök sokszor megoldhatatlan problémát, kudarcot jelentenek a pedagógusoknak, akik nincsenek kellõképpen felvilágosítva, felkészítve ezzel a viselkedés-mechanizmussal kapcsolatban. Gyakran a tanárok igyekeznek minél hamarabb megszabadulni a hiperaktív gyermekektõl, így nem ritka, hogy a szülõknek már októberre új iskolát kell keresniük 6-7 éves gyermekük számára.

Van megoldás Az Eleven Team Alapítvány olyan szervezet, amely különlegesnek látja a hiperaktív gyermekeket: a hiperaktivitást másfajta mûködési állapotként, és nem „kóros aktivitás-zavarként”, betegségként értelmezi. Az alapítvány különbözõ megoldásokat kínáló programcsomagot dolgozott ki az októberre már kétségbeesett és kényszerhelyzetben lévõ szülõk és hiperaktív gyermekeik számára.

2006 õszén, október 1-tõl november 30-ig 30 család veheti ingyenesen igénybe a szervezet tanácsadó szolgáltatását az „Eleven Barát Klub” programsorozat keretében minden pénteken 16.00-18.00. között Budapesten, a XIV.ker. Stefánia út 61. sz. alatt. A helyszínen szakemberek segítik a szervezet egyedi adatbázisával a szülõk új iskolakeresését és döntéseit kényszerû és hirtelen iskolaváltás esetén, valamint jogi tanácsadással támogatják a szülõket gyermekük érdekeinek képviseletében. A tanácsadás során az adott család igényei alapján egyedi megoldásokat dolgoznak ki, segítik ezek megvalósítását és nyomon követését.

2006. október 27-én 17.00.-20.00. között a szervezet díjtalan Eleven Nyílt Órákat rendez. Azokat a családokat, szülõket várják, akik az átlagosnál elevenebb, temperamentumosabb, hiperaktív gyermeket nevelnek és kérdéseik vannak, tanácsra van szükségük vagy csak egyszerûen szeretnék megismerni az Eleven Team Alapítvány szolgáltatásait. A részvétel ingyenes, csak elõzetes regisztráció szükséges. (info@eleventeam.hu Tel.: 20/267 2778)

A programsorozat részeként speciális fejlesztõ és szórakoztató tréningek és szabadidõs programok várják a hiperaktív gyermekeket. A foglalkozások, hétvégi programok, iskolaszüneti táborok ideje alatt a szülõk is egy kis szabadidõhöz jutnak.


2006. 10. 17.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés