2024. Április 20. szombat
Vállalatot alapított Magyarországon a japán Astellas Pharma.

A 2005-ben, két jelentõs, a magyar piacon is jelen lévõ japán gyógyszergyártó, a Fujisawa és a Yamanouchi egyesülésével létrejött cég magyar leányvállalata, az Astellas Pharma Kft. áprilisban kezdte meg mûködését hazánkban.

A világ tizenötödik innovatív gyógyszergyártójaként számon tartott cég készítményeinek nagy része saját kutatás eredménye, melynek három fõ területe az urológia, a bõrgyógyászat és a transzplantáció.

A cégalapítás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Yashuo Ishii, az Astellas Pharma Ltd. elnök, vezérigazgatója és Dr. Markovich György, az Astellas Pharma Kft. igazgatója 2,5 millió forintos adományt adott át az SE AOK Transzplantációs és Sebészeti Klinika számára.

A szervátültetésen átesett gyermekek operáció utáni állapotának kontrolljában és utánkövetésében elengedhetetlenül szükséges monitor beszerzésére szánt összeget jelképesen Professzor Dr. Járay Jenõ, az intézmény igazgatója vette át, aki elmondta, hogy évente körülbelül 1620 gyermek esik át transzplantáción – az adomány az õ gyógyításukat segíti.


2006. 06. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés