2019. Augusztus 23. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg csirkehús
1 közepes méretû (másfél kg) tök
20-25 dkg gomba
ecet
bors
A besamelmártáshoz:
1 dl tejszín
1 dl tejföl
2 tojás
1dl tej
2 evõkanál liszt
fél csokor kapor


ELKÉSZÍTÉSE:

A tököt kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, a nem magvas részeket félrerakjuk. A gombát tetszõlegesen fûszerezve megpároljuk. Hozzákeverjük a félrerakott tökbelet, megborsozzuk. Ezalatt a két fél tököt ecetes vízben megfõzzük.

A besamelmártáshoz a tejben áthevítjük a lisztet, majd a tûzrõl levéve kihûtjük. Ha kihûlt beleütünk két tojássárgáját, majd belekeverjük a tejszínt, a tejfölt, és a kaprot, majd megsózzuk. Kicsit adunk a gombás töltelékhez, melyet beletöltünk a tökbe. A többit a tetejére öntjük, végül sütõben megsütjük. Köretként rizs vagy héjában sült krumpli illik hozzá.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés