2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók:
4 cukkini (kb. 500 g)
1 fej vöröshagyma
175 g zsemlemorzsa
1 tojás
2 evõkanál vaj vagy margarin
2 evõkanál reszelt parmezán sajt
vaj a sütõforma kivajazásához
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál olasz fûszerkeverék
fekete bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A sütõt 200 fokra elõmelegítjük. Megmossuk és megtisztítjuk a cukkinit, hosszában megfelezzük, majd kivájjuk a belsejét, mintegy 5 mm vastag húsos héját hagyva csak. A kivájt belsejét félretesszük. Kivajazunk egy hõálló formát és vágási felülettel lefelé belehelyezzük a cukkinit, majd kb. 10 percig sütjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet megmossuk, szárazra törölgetjük, mindkettõt felaprítjuk, végül a cukkini belsejét is apróra vágjuk.

Közepes nagyságú serpenyõben mérsékelt tûznél megolvasztjuk a vajat, kb. 5 perc alatt puhára pároljuk benne a hagymát és a cukkini belsejét. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, petrezselymet és a fûszerkeveréket, megsózzuk, megborsozzuk, majd levesszük a tûzhelyrõl a serpenyõt.

A tojást elkeverjük, és a hagymás cukkinimasszához adjuk. Kivesszük a majdnem megsült cukkinit a sütõbõl, megfordítjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Megtöltjük a zöldséges keverékkel, megszórjuk parmezánnal. Visszatoljuk a sütõbe, még kb. 5 percig sütjük, amíg a töltelék kicsit meg nem barnul. Azonnal tálaljuk.

Személyenként körülbelül 11 g fehérjét, 10 g zsírt, és 35 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés