2019. Augusztus 23. péntek


Hozzávalók (4 személyre):
340 g spárga
340 g sárgarépa
340 g zárt gesztenyegombafej
220 g hosszú szemû fehér rizs
60 g dióbél
8 újhagyma
2 evõkanál földimogyoró-olaj
2, 2 dl zöldségalaplé
2 evõkanál szójaszósz
2 kávéskanál szezámolaj
1 evõkanál friss gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymát, a spárgát és a sárgarépát megtisztítjuk és rövid darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és a gyömbért is, az utóbbit lereszeljük. A rizst megfõzzük, a dióbelet feldaraboljuk és enyhén megpirítjuk.

Hevítsük fel a földimogyoróolajat egy wokban vagy nagyméretû serpenyõben és kb. fél percig keverve pirítsuk benne a gyömbért, az összezúzott fokhagymát és az újhagymát. Utána adjuk hozzá a spárgát és folytassuk a pirítást kb. 2 percig. Ekkor keverjük bele a sárgarépát, és miután 2 percig pirítottuk, adjuk hozzá a gombát és folytassuk a keverve sütést még 2 percig. Engedjük fel az alaplével és a szójaszósszal, majd keverjük bele a fõtt rizst. Fedjük le és mérsékelt tûzön, idõnként megkeverve fõzzük 5 percig, amíg a rizs jól átmelegszik. Adjuk hozzá a szezámolajat, szórjuk meg a dióval, és azonnal tálaljuk.

Személyenként körülbelül 11g fehérjét, 21g zsírt, és 49g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés