2019. Augusztus 18. vasárnap


Hozzávalók:
5 dl tej
20 dkg 3 vagy 4 komponensû gabonapehely-keverék (pl. zab-, búza-, rozsés árpapehely)
40 dkg natúr krémsajt
fél kiskanál só vagy ételízesítõ por
1 mokkáskanál õrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem
1 csokor metélõhagyma (vagy 2-4 gerezd reszelt fokhagyma)
1 kiskanál mustár


ELKÉSZÍTÉSE:

Forraljuk fel a tejet, szórjuk bele a pehelykeveréket, majd kis lángon fõzzük további 5 percig. Sózzuk meg, a tûzrõl levéve fedõ alatt hagyjuk megduzzadni. Ezután borsozzuk, tegyük bele a felaprított petrezselymet és a metélõhagymát (vagy a fokhagymát) majd a mustárral ízesítsük. Adjuk hozzá a krémsajtot és szükség esetén sózzuk meg. Barna, magos kenyérre kenve a legjobb.

 


TIPPEK:
A pástétomot fûszerezhetjük magyarosan, azaz pirospaprikával, paprikakrémmel, köménnyel is.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés