2024. Március 19. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
8 tojás
egy doboz tejföl
egy evőkanál liszt
15 dkg sonka
15 dkg reszelt sajt
apróra vágott petrezselyem, oregano
só, bors
olaj


ELKÉSZÍTÉSE:

A felvert tojásokat keverjük össze a tejföllel és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk; szórjunk bele apróra vágott (lehetõleg friss) zöldfűszereket: oreganót, petrezselymet. Egy nagyobb serpenyõben olajon süssünk belõle egy vagy több omlettet.

A még meleg omletteket szórjuk meg a reszelt sajttal, helyezzük rá a vékonyra szeletelt sonkát, és tekerjük össze. A roládokat csomagoljuk alufóliába, hogy ne essenek szét, és hűtőszekrényben "érleljük" õket egy-két óráig. Szeletelve tálaljuk.

További húsvéti receptek


TIPPEK:
Előételnek kitűnő; saláta illik hozzá. Készíthetjük tejföl helyett joghurttal is.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés