2024. Március 29. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
2 cukkini
8 zárt kalapú csiperkegomba
8 koktélparadicsom
8 fekete olajbogyó
4 evõkanál olívaolaj
frissen õrölt feketebors
édes pirospaprika-õrlemény
2 késhegynyi szárított kakukkfû


ELKÉSZÍTÉSE:

Megmossuk, megtisztítjuk a cukkinit, majd vastag karikákra vágjuk. Az olajbogyók magját eltávolítjuk, a gombát megmossuk és megtisztítjuk, a paradicsomot megmossuk. Ezután a cukkiniszeleteket, olajbogyókat, gombát és paradicsomot 4 nyárson egyenletesen elosztjuk. Kisebb tálban jól összekeverjük az olívaolajat sóval, borssal, paprikával és kakukkfûvel, majd megkenjük vele a zöldséges nyársakat. Kb. 10 percre grillsütõbe helyezzük a nyársakat, és közben még egyszer egyenletesen megkenjük a fûszeres olajjal. Végül tálcán vagy 4 tányéron elrendezzük õket, és azonnal tálaljuk.

Személyenként körülbelül 2 g fehérjét, 6 g zsírt, és 2 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés