2019. Augusztus 18. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg fehér spárga
1 kávéskanál margarin
1 csipet cukor
A spenótmártáshoz:
200 g párolt vagy fagyasztott spenót
2 vöröshagyma
200 g tejszín
2 evõkanál margarin
bors
zöldségételekhez való fûszerkeverék


ELKÉSZÍTÉSE:

Kis cukorral és diónyi margarinnal vizet forralunk, ebben puhára fõzzük a megtisztított (a fehér spárgát meghámozzuk, míg a zöldet elég, ha megmossuk). Az apróra vágott hagymát margarinon 10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a spenóthoz, majd sóval, borssal és a fûszerkeverékkel ízesítjük. 5-6 szál spárgát elosztunk a tányéron, és meglocsoljuk a spenótmártással. Héjában fõtt burgonya és könnyû bor illik hozzá.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés