2024. Március 29. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg pulykamáj
40 dkg padlizsán
25 dkg búzatöret
1 fej vöröshagyma
1 db húsos, csípõs zöldpaprika
6 evõkanál kukoricacsíra-olaj
4 evõkanál szójaszósz
6-8 gerezd fokhagyma
õrölt kömény
bazsalikom
cayenne-i bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Az olajat felforrósítjuk, az apróra vágott vöröshagymát 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát és a zöldpaprikát, valamint a csíkokra szelt pulykamájat. Az egészet 4-5 percig sütjük. Ha elkészült, rádobjuk a megmosott és héjastól kis kockára darabolt padlizsánt, hozzáadjuk a fûszereket, majd szójaszósszal meglocsolva, nagy lángon kevergetve 6-8 percig sütjük. Megsózzuk (tálaláskor), és forrón, búzatörettel tálaljuk.

A búzatöret-köret elkészítése:

Kétszeres mennyiségû vízben 10-15 perc alatt puhára fõzzük a búzatöretet. A fõzõvízbe tehetünk sót vagy Vegetát. Sós vizes uborkát vagy savanyú káposztát fogyaszthatunk hozzá.

Szerző Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés