2019. December 09. hétfő


Hozzávalók 4 személyre (8-10 pogácsához):
175 g áztatott tarkabab
125 g barnarizs
1 kis fej kockára vágott hagyma
1 zúzott fokhagymagerezd
3 evõkanál paradicsompüré
fél citrom leve
2 kávéskanál szójaszósz
1 kávéskanál olívaolaj
1 kávéskanál dijoni mustár
1 kávéskanál frissen reszelt gyömbérgyökér
õrölt feketebors


ELKÉSZÍTÉSE:
Friss vízben feltesszük fõni a babot. 10 percig nagy lángon forraljuk, majd 30-40 percig takarékon fõzzük, utána leszûrjük. Közben a rizst kétszeres mennyiségû vízben, fedõ alatt 25 percig fõzzük. Összekeverjük a babot, a hagymát, a fokhagymát, a szójaszószt, az olajat, a mustárt, a gyömbért, a citromlevet és a paradicsompürét. Belekeverjük a rizst és sóval, borssal ízesítjük. Az így kapott masszát fél órára hûtõbe tesszük, hogy egy kicsit összeálljon.

Ezután a keverékbõl 8-10 pogácsát formázunk, és elõmelegített sütõben 180 fokon (gázsütõ 4-es fokozat) 20 percig sütjük. Félidõben megfordítjuk. Forró olajban is kisüthetjük, így 10 perc alatt elkészül, de tudnunk kell, hogy jóval energiadúsabbá és nehezebben emészthetõvé válik. Burgonyával és zöldségekkel tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés