2024. Március 29. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes méretű padlizsán
1 maréknyi mozzarella
1 citrom leve és reszelt héja
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 ek. finomra vágott petrezselyem
150g zsemlemorzsa
100g koktélparadicsom
A salsa verdéhez:
1 nagy csokor menta
1 nagy csokor bazsalikom
1 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve és reszelt héja
70ml jó minőségű olívaolaj
30g fenyőmag


ELKÉSZÍTÉSE:

A padlizsánt hosszában szeleteljük fel és olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Turmixgépben keverjük simára a morzsát, a mozzarellát, a citromot, fokhagymát és a petrezselymet. Formáljunk a keverékből kisebb golyókat, majd ezeket tekerjük be egy-egy szelet sült padlizsánnal. Tegyük őket megfelelő méretű sütőedénybe. Tegyük a paradicsomot forró olajba és süssük puhára (kb. 20 perc). Ha elkészült, törjük össze egy villával.

Szedjünk a paradicsomból néhány kanállal (de ne mindet) a padlizsántekercsekre, locsoljuk meg olívaolajjal, majd tegyük az egészet negyed órára 200 °C-os sütőbe.

A salsa verde elkészítéséhez a hozzávalókat turmixoljuk teljesen simára.

Tálaláskor a pirított paradicsomból szedjünk egy keveset a tányérokra, tegyünk mellé két-három padlizsántekercset és ízlés szerint locsoljunk rá a salsa verdéből.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés