2019. Október 20. vasárnap


Hozzávalók:
450 g kicsontozott csirkemell
2 közepes zöld cukkini
450 g sárga cukkini vagy sonkatök
2 közepes piros húsú paprika
340 g hosszú fusilli (orsótészta)
4 evõkanál fehérbor vagy csirkealaplé
3 evõkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evõkanál finomra vágott bazsalikom
30 g parmezán sajt lereszelve
1 mokkáskanál szárított morzsolt rozmaring
1 mokkáskanál tört édeskömény
1 mokkáskanál só
frissen õrölt fekete bors
friss rozmaringág a díszítéshez


ELKÉSZÍTÉSE:

Megtisztítjuk, kimagozzuk, és kockára vágjuk a kétféle cukkinit és a paprikát, kis darabokra vágjuk a csirkemellet. Miután elõmelegítettük a sütõt 220 fokra (gáznál 7. fokozat), egy nagy hõálló tálban keverjük össze a csirkedarabokat, a kétféle cukkinit (vagy sonkatököt), a paprikát, a szárított rozmaringot, az édesköményt, a fokhagymát, az olajat, a bort vagy az alaplét, és sózzuk, borsozzuk meg. A sütõben 20-25 perc alatt süssük a csirkét és a zöldségeket puhára, és a tetejét kissé pirítsuk meg.

A tésztát fõzzük ki, majd szûrjük le. Ezután bazsalikommal és reszelt sajttal együtt keverjük a zöldségekhez. Friss rozmaringágakkal díszítve tálaljuk.

Személyenként körülbelül 40 g fehérjét, 20 g zsírt, és 20 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés