2019. Október 15. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
3 ek. olaj
2 lapos ek. hajdinaliszt
2 fej fokhagyma
2 dl tej
2 dl tejföl
snidling
só, õrölt fehér bors
gyömbér, őrölt kömény, oregánó


ELKÉSZÍTÉSE:

Az olajat felhevítjük és pár pillanatra beletesszük a fokhagymát. Megszórjuk hajdinaliszttel és folyamatosan keverjük, mert a hajdinaliszt gyorsan barnul. Az egészet felöntjük tejjel és megfűszerezzük: beletesszük a sót, borsot, őrölt köményt, gyömbért, oregánót és tovább főzzük kb. 5 percig. A tűzről levéve hozzákeverjük a 2 dl tejfölt és megszórjuk snidlinggel.

A mártást felhasználhatjuk fõtt vagy sült marhahúsokhoz, de vegetáriánusok héjában fõtt burgonyával vagy párolt zöldséggel is élvezettel fogyaszthatják.

Szerző Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés