2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók:
4 nagy kicsontozott csirkemell (700 g)
2 alma (nem szétfövõ fajta)
1/8 l tyúkhúsalaplé
1/8 l almalé
2 evõkanál vaj vagy margarin
4 evõkanál fõzõtejszín
1 teáskanál szárított morzsolt kakukkfû
1 teáskanál étkezési keményítõ
fekete bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkemellet sóval és borssal ízesítjük. A hámozatlan almákból kiszedjük a magházat, és az almát 5 mm vastag karikákra vágjuk. 1 evõkanál vajat felforrósítunk közepes méretû serpenyõben, beletesszük az almakarikákat, és 3 percig pároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Az almadarabokat habszedõ kanállal óvatosan kivesszük, és lefedve melegen hagyjuk.

A maradék vajat és az olajat ugyanabban az edényben közepes hõmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemelleket beletesszük, és minden oldalról 5-6 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. A kész csirkehúsdarabokat habszedõ kanállal kiemeljük a serpenyõbõl, majd egy tálra helyezve melegen tartjuk.

A serpenyõbe beleöntjük a levest, a tejszínt és a kakukkfüvet, majd felforraljuk. Az almalét az étkezési keményítõvel egy kis tálkában csomómentesen elkeverjük, beleöntjük a serpenyõbe, és állandó keverés mellett újra felforraljuk. Körülbelül 1 percig fõzzük tovább, amíg a mártás besûrûsödik. Leöntjük vele a csirkemellet, majd almakarikákkal díszítve tálaljuk.

Köretként vajban és petrezselyemben megforgatott fõtt burgonyát tálalunk hozzá.

Személyenként körülbelül 41 g fehérjét, 12 g zsírt, és 14 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés