2024. Március 29. péntek


Hozzávalók 24 darabhoz:
24 darab, kb. 5 cm átmérõjû csiperkegomba (kb. 500 g)
75 g feta sajt
50 g zsemlemorzsa
30 g vaj vagy margarin
2 evõkanál aprított petrezselyem
1 evõkanál olívaolaj
1 kis újhagyma
1 késhegynyi fehér bors
1 szál petrezselyemzöld


ELKÉSZÍTÉSE:
A sütõt 230 fokra melegítjük fel. A gombát megtisztítjuk, megmossuk. A tönkjét kiszedjük, és 60 grammot robotgépben finomra aprítunk. Tálba öntjük az olajat, és a gombakalapokat addig forgatjuk benne, míg mindenütt olajosak nem lesznek. Sütõlapra helyezzük domború felükkel lefelé egymás mellé, majd ezt is félretesszük.

A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk; a vajat közepes hõfokon felolvasztjuk. Ebben a hagymát kb. 3-4 percig pároljuk, amíg meg nem puhul. Hozzáadjuk a felaprított gombatönköt, és további 2 percig dinszteljük. Ekkor beletesszük a zsemlemorzsát, a borsot és az aprított petrezselymet, majd mindezt jól összekeverjük. Végül levesszük a serpenyõt a forró tûzhelyrõl. A sajtot felkockázzuk, és a masszába keverjük.

Minden gomba kalapjára 1 teáskanállal teszünk belõle. A töltött gombákat kb. 10 percig sütjük, míg forrók és barnás színûek nem lesznek. Közben a petrezselyemszálat megmossuk, szárazra töröljük, és nagyobb darabokra vágjuk. Ezzel díszítve a kész gombát máris tálaljuk. Elõételnek kíváló!

Darabonként körülbelül 2 g fehérjét, 2 g zsírt, és 2 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés