2019. December 10. kedd


Hozzávalók:
26 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. őrölt gyömbér
csipetnyi só
12 dkg vaj
2 db tojás
2 db alma
2 db sárgarépa
15 dkg durvára vágott dió
0,8 dl frissen facsart narancslé
reszelt narancshéj


ELKÉSZÍTÉSE:

Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal.

Reszeljük le az almát, és a sárgarépát. Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját, és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát, és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl.

Konyharuhába tekerve több napig is eláll.



EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:

A Candida-fertőzöttek nem fogyaszthatnak olyan kenyeret, ami élesztővel készült, a fehér lisztből készült kenyér pedig semmiképpen nem ajánlott. A Candida-diéta első két hetében jobb, ha saját kezűleg készítünk kenyeret.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés