2019. Október 20. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg busafilé
60 dkg burgonya
3 fej fokhagyma
diónyi vöröshagyma
1 dl kukoricacsíra-olaj
3 dl tejföl
2 db tojás
reszelt sajt
zabliszt
snidling
fûszerek: só, õrölt fehér bors, pirospaprika, gyömbér, koriander, curry


ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát meghámozzuk és uborkagyalun legyaluljuk. Egy tûzálló edény alját kikenjük kukoricacsíra-olajjal, és rátesszük a gyalult burgonyát. A busafiléket megsózzuk, megborsozzuk, kevés õrölt köménnyel megszórjuk, csipetnyi curryt és koriandert szórunk rá, majd beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és pár percig állni hagyjuk.

A burgonyaágyra elkészítjük a fokhagymaágyat: a fokhagymákat nagyon apróra vágjuk vagy fokhagymakinyomóval kipréseljük, összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, belekeverjük a gyömbért, és egyenletesen ráterítjük a burgonyaágyra, végül ráhelyezzük a busafiléket. Az egészet meglocsoljuk a maradék kukoricacsíra-olajjal, majd a 3 dl tejfölt összekeverjük a 2 tojással és a fokhagymaágyban lévõ busafilére öntjük. Szórjuk meg reszelt sajttal, (elsõsorban parmezánnal, vagy Pannóniával), és snidlinggel. Sütõben készre sütjük.

Szerző Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés