2024. Március 19. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sovány, főtt, kötözött sonka
1 doboz karikára szeletelt ananászbefőtt
2 dl tejszín
1 ek. liszt
1 ek. ecetes torma
késhegynyi bors
díszítéshez koktélcseresznye


ELKÉSZÍTÉSE:

A sonkát előfőzzük, hogy a tepsibe már ne teljesen nyersen kerüljön. A lisztet és a tejszínt simára keverjük, majd egy serpenyőbe töltjük. Hozzáteszünk 1 dl ananászlevet, megfűszerezzük, és kevergetve felforraljuk. Sűrűre főzzük, a tűzről levéve hozzákeverjük a tormát, beletesszük a az ananászkonzerv felét, amit vágjunk darabokra, és keverjük össze a szósszal.

A szószt rákenjük a sonkára, majd az előmelegített sütőben addig pároljuk-sütjük a zamatos szószban, amíg a teteje pirosodni nem kezd. A sütőből kivéve fogpiszkálókkal rögzítjük az ananászkarikákat és a koktélcseresznyét. Nem kell aggódni, nem lesz belőle édesség!

További húsvéti receptek

 









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés