2019. Január 17. csütörtök
A legújabb kutatás szerint a tesztoszteron kiegészítők nem segítenek azoknak az alacsony tesztoszteron szinttel rendelkező férfiaknak, akik zavarokat tapasztalnak ejakulációs funkciójukban.

A New York-i Presbiteriánus Kórház kutatói Dr. Darius Paduch vezetésével elmondták, hogy a férfiak körülbelül 10-18 százaléka szenved ejakulációs zavarokban. Ezek közé a rendellenességek közé tartozik az ejakulációra való képtelenség, az ejakulátum alacsony mennyisége, és az ejakuláció késleltetett ideje. Jelenleg nincs olyan kezelés, amelyet az USA Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hivatala (FDA) jóváhagyott volna az ejakulációs zavar kezelésére. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a tesztoszteronpótló kezelés segíthet-e az ilyen zavaroktól küzdő férfiaknak, akik egyúttal alacsony tesztoszteronszinttel is rendelkeznek. „Ez az első klinikai kísérlet, amely a rendkívül gyakori, de kevéssé értett rendellenességet vizsgálta, mely a férfiak fizikai egészségén kívül személyes kapcsolataikat is befolyásolja” – mondta Dr. Paduch, a Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism július 9-i számában megjelent tanulmány szerzője.

A kutatásban 66 huszonhat éven felüli férfi vett részt, akik alacsony tesztoszteronszinttel rendelkeztek, és kórtörténetükben szerepelt ejakulációs diszfunkció. A férfiakat véletlenszerűen két csoportra osztották: az egyik a bőrön alkalmazott 2 százalékos tesztoszteron oldatot, a másik placebót kapott. Tizenhat hét múlva a tesztoszteron kezelésben részesült férfiak ejakulációs funkciójuk csak kismértékű javulását tapasztalták a placebo csoporttal összehasonlítva. Dr. Elizabeth Kavaler, a New York-i Lenox Hill Kórház urológusa szerint az eredmények egyáltalán nem meglepőek. „A tesztoszteron szintről régóta tudjuk, hogy nem befolyásolja az ejakulációs funkciót” – nyilatkozta. „Az orgazmus a szimpatikus idegrendszer funkciója, amely nem reagál a tesztoszteronra. A libidó és a nemi érdeklődés a tesztoszteron szint emelkedésével növekszik, az orgazmusra való képesség azonban nem.”


Forrás: Medipress
2015. 07. 16.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés