2019. Október 20. vasárnap


Hozzávalók 4 személyre:
2 ek. vaj
2 ek. liszt
6 dl tyúkhúsleves
5 dl tejszín
2 egész főtt csirkemellfilé apró kockára vágva
15-20 db paprikával töltött, szeletelt zöld olívabogyó
15-20 db felszeletelt, magozott fekete olívabogyó


ELKÉSZÍTÉSE:

Ha nincs tyúkhúslevesünk, készítsük el 2 db tyúkhúsleves-kockából és 6 dl vízből. Melegítsük fel egy 3 literes lábasban a vajat, öntsük hozzá a lisztet, pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a tyúkhúslét, főzzük 10 percig. Keverjük hozzá a tejszínt, a csirkehúst, és főzzük még 10 percig. Keverjük bele az olívákat, és még 1 percig főzzük. Hidegen is nagyon finom.

További karácsonyi receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés