2024. Április 24. szerda
Ahogyan a világ élelmiszerkészlete apad, egyre nagyobb szükség van új ételcsoportok felfedezésére. Elképzelhető, hogy idővel a tengeri hínárok és a rovarok is az átlagember hétköznapi étkei közé tartoznak majd, és senki sem lepődik majd meg, ha medúza kerül a tányérjára.

A tengerben rengeteg medúza él, miközben egyre több éhes szájat kell eltartania a bolygónak. Ha a medúzát is felvesszük ismert táplálékaink közé, igazi win-win helyzet alakulhat ki. Ázsiában a medúza már régóta kedvelt táplálék, de a nyugaton a többség még idegenkedik tőle.

A Dél-dániai Egyetem munkatársai most a medúza feldolgozásának új módszereinek kidolgozásán fáradoznak. Az egyik ilyen művelet során a medúzát papírvékonyra szárítják, hogy a leginkább a burgonyasziromra hasonlítson. Így aztán a legkülönfélébb módon ízesíthető, és a nyugati ember számára is egyből vonzóvá válik.

Így működik a Sziget Fesztivál kórháza > > >

Jelenleg évente többszáz tonna szárított medúza készül. Nem könnyű folyamatról van szó, mivel a művelet 30-40 napig tart, éppen ezért a dán egyetem munkatársainak korszerűbb, praktikusabb és költséghatékonyabb feldolgozási módja komoly előrelépést jelenthet az élelmiszerpiacon.

Vízben oldódó szépség - nyári szépségtippek >>>


Forrás: Medipress
2017. 08. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés