2021. Október 20. szerda
Ismeri Sopront? Rendben, hogy volt ott iskolai kiránduláson no meg a VOLT fesztiválon, de sétált már órákig a hangulatos utcáin, bejárta a sok száz éves múltat őrző múzeumait, gyönyörködött a parkjaiban, ligeteiben, kóstolta borait? Sopron olyan hely, ahová akár évente vissza lehet térni, hogy testileg-lelkileg felfrissülve térhessenek haza!

Fenséges erdők gyűrűjében, az egyik legtisztább vizű tavunk közelében, természetvédelmi terület mellett, Ausztriához közel fekszik Sopron. Emlegetik a „Nyugat kapuja”-ként is, ami kedvező földrajzi helyzetére utal (csak hat kilométer választja el a határtól), a másik jelzője, „A hűség városa” pedig a város történelmének egyik fordulópontját idézi, amikor a város népszavazáson dönthette el, Magyarországhoz vagy Ausztriához akar-e tartozni. Ez a nagy múltú, a legjobb nyugati céhes-polgári hagyományokat őrző, gyakorlatilag kétnyelvű város pedig magyarsága mellett döntött, és azóta is büszke erre.

Négyszáz éves házsorok

soproni

Szánjon rá időt, hogy bejárhassa Sopron egységes stílusú, csodálatos barokk belvárosát! A középkori városfalak között keskeny utcák húzódnak, amelyek ódon házait minden irányban egy-egy torony óvja. Legismertebb a Tűztorony és a Fő téren álló, több mint 700 éves Kecske-templom, több koronázás és sorsfordító országgyűlés helyszíne. Hangulatos sétányok, boltíves kapualjak, faragott, mázsás kapuk, utcára leselkedő, sokszemű ablakok, cikornyás kovácsoltvas díszek, mindenütt láthat valami egyedit, amely harmonikus összképet ad. A soproni Belváros mai formája az 1676-os évi nagy tűzvész után épült, itt minden séta felér egy időutazással.

Hansági képeslapok

hansagi

A városhoz közel terül el a csodálatos lápvilág, a Hanság, benne a két országot összekötő Fertő-tó. A természetvédelmi terület tanösvényein, kerékpárútjain a Tüskevárból megismert vízi világba pillanthat be, találkozhat az érintetlen természet állat- és növényvilágával, szinte Ön is kamaszkori felfedezőnek érezheti magát. A közeli Kisalföld falvai, kisvárosai is kellemes kirándulásokat ígérnek, ahol a látnivalók között egyaránt megcsodálhatja a hajdani paraszti életmód emlékeit, és a magyar arisztokrácia legkiválóbbjainak kastélyait, legnemesebb kulturális hagyományait. Mindenkinek látnia kell például a fertődi Esterházy-kastélyt és a nagycenki Széchenyi-kastélyt.

Szállás a Lővérek szívében

soproni

Az Alpok legkeletibb nyúlványa a Soproni-hegység, az itt üdülők teleszívhatják magukat a tiszta, szmogmentes hegyi levegővel, amely életkedvvel, energiával tölti fel az ide érkezőket, lábadozó betegeket és a munkában kimerült, új erőt gyűjtő egészségeseket is. Sopron kertes villa- és üdülőnegyedében, a Lővérek árnyas fái között, jó levegőjű helyen, páratlan természeti környezetben áll a Hotel Fagus, amelyet egyaránt ajánlunk a pihenni vágyóknak és az aktív, tartalmas kikapcsolódást keresőknek. A szállót különösen szívesen látogatják a családosok, mivel minden generáció számára találhatnak vonzó időtöltést a játszószobától a wellness részlegig. A sportosabbak számára kirándulások, kerékpár, nordic walking, erdei tornapálya áll rendelkezésre.

Borkaland, csokitúra

bortura

Sopron neve a borbarátok számára is jól cseng, hiszen nagy múltú borvidék. Ha módja van rá, ne hagyja ki Ön sem a Borkaland programot, hogy megismerhesse a környék borait a Soproni Bor- és Pálinkaházban, a Taste Vino Borbárban vagy a Taschner Bor- és Pezsgőházban! A Hotel Fagus oda-vissza taxi transzferrel gondoskodik vendégei biztonságáról.  A szálloda Gyermekmosoly nevű nyári családi ajánlata különösen népszerű: ennek keretében az ausztriai Family Parkba, illetve a soproni nyári bobpályára is kapnak ajándék belépőt. A gyerekek imádni fogják a Harrer Csokoládéműhely felkeresését is, ahol megtudhatják, hogyan készül az igazi, hagyományos családi receptek alapján, kézzel előállított csokoládé, és természetesen a kóstoló sem maradhat el.

Nyaraljon és töltődjön fel Sopronban! Akciós ajánlataink részletei itt.

(X)


Forrás: Vital

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés