2024. Március 19. kedd


Hozzávalók
25 dkg liszt
12,5 dkg hideg, felkockázott vaj
30-50 dkg zöld spárga
10-15 dkg sonka vagy bacon
2 tojás, 1 tojássárgája
2 dl tejszín
12 dkg reszelt sajt (pl. parmezán)
néhány szál kakukkfű
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A tésztához gyúrjuk össze a lisztet a hideg, kockákra vágott vajjal, egy csipet sóval és 1-2 evőkanálnyi vízzel. Golyóvá formázva, fóliába téve fél-egy órára tegyük hűtőbe.

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. Mossuk meg és tisztítsuk meg a spárgát: vágjuk le a szár fás végét, a héját pedig hántsuk le egy zöldséghámozóval. (A rügyhöz ne nyúljunk!) Vágjuk 3-4 cm-es darabokra, a sonkát/bacont pedig csíkokra.

A tésztát kilisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kör alakúra, és béleljünk ki vele egy kerek sütőformát. Egy tálban villával kissé verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt sajtot, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. A spárgát és a sonkát tegyük a tésztára, és öntsük rá a tojásos-tejszínes masszát. Kb. 40 percig süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

 További húsvéti receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés