2024. Március 28. csütörtök
A túlzott sófogyasztás felnőtteknél megnöveli a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, közölték svéd tudósok.

A kutatás során Bahareh Rasouli, a stockholmi Karolinska Intézet munkatársa azt találta, hogy minden egyes napi 2,5 grammnyi sótöbblet 65 százalékkal növelte a cukorbetegség veszélyét, míg a legtöbb sót fogyasztók – ami napi 1,25 teáskanálnyi, vagy annál több sót jelentett – 72 százalékkal nagyobb arányban lettek cukorbetegek, mint azok, akik a legkevesebb sót fogyasztották.

Ez történik, ha nem iszunk eleget> > >

Az összefüggés pontos okát még nem térképezték fel a szakemberek, de lehetséges, hogy a megnövelt sóbevitel inzulinrezisztenciát okoz, vagy az is lehet, hogy a túlzott sófogyasztás nagyobb testsúllyal jár együtt. A kutatási eredményeket a Diabéteszkutatás Európai Társaságának Lisszabonban megrendezett éves találkozóján tárták a nyilvánosság elé.

Szappannal hajat mosni a dús hajért>>>


Forrás: Medipress
2017. 09. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés