2021. Augusztus 03. kedd

A hét témája: Demencia, alzheimer-kór

Demencia nyolc korai tünet teaser

Az időskori demencia folyamatát többféle betegség előidézheti. Ezek kezelése, a folyamat lassítása annál eredményesebb, minél előbb megszületik a diagnózis. Ezért szerencsés, ha a családtagok felfigyelnek a kezdeti tünetekre is. Nézzük, melyek ezek!


BŐVEBBEN


Demencia kezdődik teaser

Világszerte egyre nő azoknak a száma, akiknek az éveik előrehaladtával egyre romlik a memóriájuk, szétszórttá, figyelmetlenné válnak, esetleg megváltozik a személyiségük, viselkedésük is. A lassú változásra először még fel sem figyel a család.


BŐVEBBEN


Zene gyógyszer teaser

A koronavírus-járvány során a közösségi zenészek elengedhetetlen támogatást nyújtottak a demenciával élők magányának enyhítésében és mindennapjaik színesítésében Nagy-Britanniában.


BŐVEBBEN


Demencia5 teaser

A koronavírus-járvány második hullámának küszöbén állva ismét aktuális a maszkviselés fontosságát hangsúlyozni. A megfelelő védőfelszerelések ugyanis bizonyítottan segítenek csökkenteni a vírus terjedését a levegőben, amikor egy fertőzött személy köhög, tüsszent vagy beszél - akár mutat az illető tüneteket, akár nem.


BŐVEBBEN


Demencia színház teaser

Az időskori demencia témáját érzékeny humorral feldolgozó művet, Florian Zeller Az apa című darabját mutatták be szombaton Valló Péter rendezésében a Vígszínházban.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés