2017. Szeptember 25. hétfő

Gyógyító zöldségek, gyümölcsök

paradicsom
Gömbölyű, hosszúkás, sárga és piros: a paradicsom sokarcú és népszerű zöldség, manapság pedig már télen sem kell nélkülöznünk. Nem mindegy azonban, milyen fajtát választunk, más ideális salátának, és más lecsónak vagy mártásokhoz.
BŐVEBBEN


vöröshagyma
Sokat segíthet egészségünk megőrzésében még egy olyen hétköznapi zöldségféle is, mint a vöröshagyma. Fogyasztása különösen ajánlott érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, asztma és nátha esetén.
BŐVEBBEN


fokhagyma
Amilyen büdös, olyan egészséges: a fokhagyma fogyasztása a benne lévő értágító és vérnyomáscsökkentő, valamint érelmeszesedést gátló hatású vegyületeknek köszönhetően jótékonyan hat a szív-érrendszerre. De nem csak a szívnek tesz jót.
BŐVEBBEN


répa
A sárgarépa karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökökkel szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is jelentős szerepük lehet.
BŐVEBBEN


grapefruit grépfrút
A grapefruit gyógyhatásait a téli hónapokban immunerősítéshez vehetjük igénybe, de fogyókúra és tisztítókúra alatt is hatásos segítség lehet.
BŐVEBBEN


szélütés, gyümölcs, zöldség
Holland kutatók szerint a sok fehér húsú gyümölcs és zöldség fogyasztása védhet a szélütés ellen. A színesek esetében nem találtak ilyen összefüggést.
BŐVEBBEN



További cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vályi-Nagy Viktor
Klinikai homeopátiás szakorvos




Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés