2018. Október 17. szerda

Gyógyító zöldségek, gyümölcsök

csicsóka
A leginkább a burgonyához hasonlítható csicsóka sok szempontból előnyösebb gumós társánál, ráadásul csökkenti az édesség utáni vágyat és a fáradtságérzetnek is kitűnő ellenszere.
BŐVEBBEN


káposzta, rák, rákmegelőző
Ez a mindennapi zöldségféle nemcsak, hogy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, de ma már tudományosan igazolt gyógyító, betegségmegelőző hatással is rendelkezik. Kéntartalmú fitovegyületei a rák különböző fajtái ellen védhetnek.
BŐVEBBEN


paradicsom
Gömbölyű, hosszúkás, sárga és piros: a paradicsom sokarcú és népszerű zöldség, manapság pedig már télen sem kell nélkülöznünk. Nem mindegy azonban, milyen fajtát választunk, más ideális salátának, és más lecsónak vagy mártásokhoz.
BŐVEBBEN


vöröshagyma
Sokat segíthet egészségünk megőrzésében még egy olyen hétköznapi zöldségféle is, mint a vöröshagyma. Fogyasztása különösen ajánlott érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, asztma és nátha esetén.
BŐVEBBEN


fokhagyma
Amilyen büdös, olyan egészséges: a fokhagyma fogyasztása a benne lévő értágító és vérnyomáscsökkentő, valamint érelmeszesedést gátló hatású vegyületeknek köszönhetően jótékonyan hat a szív-érrendszerre. De nem csak a szívnek tesz jót.
BŐVEBBEN


répa
A sárgarépa karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökökkel szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is jelentős szerepük lehet.
BŐVEBBEN



További cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vályi-Nagy Viktor
Klinikai homeopátiás szakorvos




Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés