2018. Május 27. vasárnap
A legfrissebb kutatás szerint a rehabilitáció elkezdése közvetlenül a gerincvelő-sérülés bekövetkezése után funkcionális javulást eredményezhet a betegekben.

A baltimore-i Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem kutatói az Association of Academic Physiatrists társaság sacramentói éves kongresszusán közzétett kutatásukhoz közel 4000 olyan amerikai beteg adatait elemezték, akik 2000. és 2014. között gerincvelő-sérülést szenvedtek. A betegek átlagéletkora körülbelül 41 év volt, a rehabilitációt pedig átlagosan 19 nap múlva kezdték el. Az eredmények azt mutatták, hogy a korai rehabilitáció jobb fizikai funkcióval függött össze a beteg kórházból való távozásakor, valamint az ezt követő egy évben.

Köhögős a gyerek? Itt a legújabb terápia!>>>

„Kutatásunk azt mutatja, hogy gerincvelő-sérülést követően a betegeknek jót tehet a fekvőbeteg rehabilitáció mihamarabbi elkezdése, a klinikailag legmegfelelőbb időben” – mondta a kutatás vezetője, Kurt Herzer. „Az orvostudomány más területein egyre inkább felfedezzük, hogy az akut egészségügyi esemény és a kezelés között eltelt idő sokat számíthat. Számos beteg tudja például azt, hogy a szívroham után a kezelés késleltetése megnöveli a szívkárosodás kialakulásának valószínűségét.” A szakértő szerint az eredmények arra utalnak, hogy a gerincvelő-sérülések esetében is igaz a rehabilitációra vonatkozó mondás: minél hamarabb, annál jobb.


Forrás: Medipress
2016. 03. 01.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés